Thursday, September 15, 2011

motif yang tak berapa logik

dulu sorang kawan aku ni buat pengakuan yg dia nk sgt belaja kt USM sbb Jambatan Pulau Pinang....

sekarang aku lak rasa tanak tukar tempat keje sbb ada bos Jepun...x tau kenapa,aku obses dgn apa jua yg bkaitan dgn Jepun....

Tuesday, September 13, 2011

Ahmad Redza + Nur Hazwani = Ahmad Redzwan Aiman

jam 10:46 malam waktu jepun, 11 september 2011, 13 syawal 1432...

lahirlah seorang putera bernama Ahmad Redzwan Aiman....baby kecik ni anak kpd kwn aku...mcm x caya dh jadi auntie Mira...rase excited sgt2 sbb ni kali pertama menyambut kelahiran yg ditunggu2....Puan Hazwani ni kawan satu matrik tapinyer menjadi rapat masa di USM....sebelum ni ada je kawan2 sekolah & kenalan yg sebaya dapat baby..tapi x se"excited" tunggu baby wani atas dasar keakraban hubungan kawan tu...hehehehe

Cik Mira & auntie2 lain Gero2Anne & Iejan x sabar nk tngu Ahmad Redzwan Aiman,umi & abi balik Malaysia...

kisah pagi tadi

seperti hari bekerja biasa,aku keluar menunggu transport utk ke tempat keje..sampai kt tempat menunggu,bermulalah rutin harian aku..tgk keadaan sekeliling yg hampir tidak berubah dari hari ke hari..ada cik adik yg tngu transport sama mcm aku,ada pakcik yg bc suratkhabar,keta lalu lalang....

bg mhilangkan rasa seksa menunggu sbb penantian kan satu penyeksaan, aku pon usha2 la keta2 yg lalu lalang....wah sempoinyer honda jazz,geramnyer tgk kelisa, smart jugak myvi lg best ni,eh2 keta jenis ape tu?

tiba2 datang satu camry berhenti dkt ngan tempat menunggu aku....dlm hati,"wow~!camry laa"...sambil mata mencari2 kelibat gadis India sbb driver camry tu India..(yakin je dgn penglihatan aku padahal x pki spek)..x de la plak gadis India...tiba2 driver camry tu hon..aku tgk dgn pandangan yg kabur,pastu tgk blik ke jalan raya...mana la driver van kilang aku ni....

tiba2 lagi,driver camry tu hon sekali lagi....cik adik yg masih menunggu tu plak dh lambai2 tgk kt aku...aku tgk cik adik tu pastu tgk driver camry..lorh driver van kilang aku la..hahaha...

sgt tak sangka si driver tu nk bw camry hari ni...so aku pon buat bodo je,dh le mata pon tak nmpk kan....buat malu ke cik adik tu je..driver sdri pon x knl..salu naik van,aku duduk belakang,hari ni rasa mcm nk dok belakang gak,bajet jd bos..haha..tapi ku sedar siapa diri ini..kang x pasal2 driver tu halau aku turun..he3