Wednesday, June 29, 2011

"clever~!"

setelah sekian lama x dengar pujian mcm ni,akhirnyer hari ini dlm sejarah...mase 5-minute meeting pg td,senior manager aku kononnya nk share 1 knowledge..selalu 5-minute meeting bknnyer update psl company sgt,salu sembang2 & sesi "do yo know......"

so pg td,bos aku ni pon tny la mcm mane nk ilangkan gam bekas tanda harga kt barang2 yg kite beli...salu aku diam je dlm meeting,tp arini terlajak mulut,tkeluar la pkataan,"use the eraser"....dan sgt paling membahagiakan bile bos tu kate"clever"....aku suke3...hahaha...ramai jugak yg x tau rupenyer,sume tny aku,"since when do you know about that"...actly,aku pon x ingt bile,ingt nk jwb "sejak azali lg",tp confirm dorang x phm....haha..nti x psl kna explain "azali" tu ape plak..haish~

lepas kes pg td,asal ade soalan pelik2 je,sume nk tny aku...ingt aku kamus bergerak ke ape?ceh~!

anyway,thanks Ms. TSQ....esok u punyer las day...sedih2~!

Monday, June 27, 2011

monday blues~k-pop~F4

esok isnin so esok keje..jadinya aku rancang nk belek balik majalah lama2 cari rencana psl cara2 mengelakkan monday blues...
search guna google,benda lain plak yang aku buat..blogwalking..tapi x jumpa plak cara2 nk elak monday blues..malam ni entri blog psl k-pop malaysia menjadi tarikan...
actly dh lama aku tau psl dorang ni,member pon ade tulis entri psl dorang tapi aku x puas hati selagi x tgk sdiri...so pencarian aku pon beralih ke topik k-pop malaysia...
dh jmpe kt youtube pasal 2 grup ni,aku pon biar le vid tu loading dlu,maklum le brokband dh overlimit..LEMBAP....x sampai seminit loading,aku try tgk vid2 tu...then trus "close"..
click MyVideo cari video SUJU...baru puas hati tgk..

p/s:sekarang ngah angau ngn Gu Jun Pyo(aku ketinggalan)...sapa kasi aku pinjam cd boys over flowers ni?nti domyouji marah~!

ini gambar Google punyer

Sunday, June 19, 2011

kisah L yang malu2 utk muncul....

JPJ Kulim...

Nombor satu dua enam lapan, kaunter 5...

berjalan la seorang gadis menuju ke kaunter 5..

setibanya di kaunter,

akak kaunter 5: nak buat L dekat kaunter 8...

si gadis:oh...terima kasih...

lalu si gadis pon menuju ke kaunter 8...tiba2 nampak akak kaunter 8 lambai2 tangan suruh masuk dalam ofis..
si gadis pon berkata dalam hati,"penat je tunggu giliran,urusan kaunter 8 tak payah amik nombor",apabila ternampak notis di kaunter 8...


akak kaunter 8: ni buat kat mana ni?

si gadis: hah??(x paham)

akak kaunter 8: dulu buat L kat mana?

si gadis: dulu buat kat penang..

akak kaunter 8: kenapa x buat kat penang?

si gadis: JPJ penang tutup hari Ahad...

akak kaunter 8: L tak boleh buat kat sini...kena buat dekat penang jugak...kalau P boleh laa..

si gadis: tak pe lah...terima kasih..

itu dialog sopan antara si gadis & akak kaunter JPJ yang malu2 ayam utk memaniskan wajahnya...ye la..hari pertama keje setelah cuti dua hari..paham2 je la...
tapi,dalam hati si gadis yang tak terluah adalah seperti berikut:
"penat je aku bangun pagi2,hari ahad pulak tu...merempit dengan sepupu dari Perda ke Kulim...dengan harapan dapat L hari ni & leh
 teruskan belaja next weekend, lastly semuanya hancus musnah".

sekarang si gadis terpaksa menempuh 1 lagi dugaan & berfikir cara2 untuk berurusan dgn JPJ penang pulak.

nampak macam mudah,amik cuti terus pegi jpj,then setel...tapi bagi si gadis ia adalah salah satu dugaan yang mencabar..sbb ape?hanya dia yg tahu....

Sunday, June 12, 2011

setahun menghilangkan fobia....

dkt setahun lebih rupenye aku meninggalkan stereng kereta..dan ptg td,dpt pegang blik..nebes still ade,tp arini x gelabah n penat sgt mcm mula2 dlu....lgpon dpt blaja ngn cikgu yg bes & klakar...klaka2 dorang pon puas gak aku kne perli td...huhu..dh setahun,br nk blaja blik...actly,byk sebab musababnya....biar yg tau je la tau...

nk wat cmne,percubaan pertama dulu bkn rezeki aku...duit habis lesen x de..tapi x pe,pastikan percubaan kedua  ni menjadi...betul la org kate,gagal skali bkn gagal selamanya...bile buat silap,baru kite tersedar....tp perkataan "kandas" tu mmg "sesuatu" la bg aku...huhuhu

Mengapa Selalu Fikir Tentang Cinta dan Hati?

Mengapa Selalu Fikir Tentang Cinta dan Hati? | iluvislam.com + discover the beauty of islam