Wednesday, May 25, 2011

nasiku hangit~!

klakor plak tajuk entry ni..tp x pe la..itu hakikat..

sambil menaip ni sambil aku dok pkir cmne nk ilangkan bau hangit 1 rumah ni.....nasib baik dok sorang2,kalo x kompom kene gelak..

actly,aku nk try msk nasi gna guna dapur gas..cooker mmg ade tp aku mls nk basuh periuk...hohoho..so mcm biasa sbg seorang wanita yg moden(perasan),aku pon search la cara nk msk nasi guna dapur gas..x sangka ada org tulis blog gtau cara nk msk nasi guna dapur gas..haha..btul la,skrg ni org kate ape..maklumat di hujung jari...haa ye la kot kan... sbb kalo nk msk pa pe aku search je resepi..so wanita2 semua,x yah riso kalo x pandai msk,yg penting ko knl periuk belanga & ade laptop plus internet je...hahaha

aku rase nasi tu hangit sbb aku ade rase blagak kot mase basuh beras td..haha..bkn belagak ape,aku bangga sbb hidup zaman teknologi canggih ni,sumenye senang...sampai nk masak nasi pon ade kt internet....so padan la muka aku dapat nasi hangit..pengajaran di sini adalah ade ilmu tapi x de pengalaman,tiada guna jugak..hoho

lastly,aku mengalah...kne basuh periuk,kne basuh beras blik semula,kne tunggu rice cooker...rumah bau hangit....naseb ko la mira...

ok..nasik dh masak....kite makan dulu...

Friday, May 20, 2011

Nur Kasih the Movie..meruntun jiwa

"selagi abang masih hidup,abang akan sentiasa ada di sisi nur..itu janji abang pada adam"

GoogleImage


x sangka dpt tgk nurkasih semalam...hari pertama tayangan kot...salu tgk muvie mst yg dh bkurun....

spt yg sume dh tau,kisahnyer psl aidil,adam&nuramina la....kisah hidup dorang yg penuh dugaan...selama 1jam setengah cite tu,hati aku terharu je & kadang2 mcm nk tercabut mase scene2 cemas....paling byk babak yg meruntun jiwa & menyayat hati....ni part2 yg terkesan kt hati aku la..

part 1 masa aidil nk simpan baju dlm almari,dia tkenang arwah aliya...sgt kesian..

part 2 adam berdoa kt pdg pasir pas tren terbakar...."Kau ambil la semuanya kecuali Nuramina"....lps abeh je doa adam,terus terdengar Nur panggil adam...terharu dgn doa adam...

part 3 aidil kena belasah dgn bdk jahat & student aidil yg cuba nk tolong kena pukul ngn paip besi...mati kot...ngeri gile..

part 4 aidil ternampak layang2 merah & terbayang saat aliya nk meninggal..

part 5 adam & nur terpisah sbb adam g cari cincin kawen dorang kt tren tbakor tu...jenuh si nur g mencari adam plak...mase ni dtg la aidil si penyelamat dtg cr adam skali..

boleh kata sume part dlm cite ni la terkesan kt aku...haha...
otw nk blik,aku & ckin wt la ulasan psl cite ni...kitorg kan pengkritik filem yg x bertauliah..hehehe...korang pon same kan...

aku>>x bape puas hati psl keadaan nuramina di usia emas...knapa dia mcm ilang ingatan & ssh nk knl org....x de plak moment yg crita mcm mane dia bley jd mcm tu..tapi bes sbb dia knl anak dia...sbb anak dia zain..hoho....

kalo aku di tempat nur tu,mst aku ckp kt adam mcm ni,"cincin boleh beli baru,awk x leh beli kt mane2 pon"....hehehe

knapa watak adam mase usia emas bkn pelakon yg kite knl...mungkin mase dorang tua,boleh olah cket cite jd happy ending..penat la sdih2 ni..

moral of the story:kalo nk honeymoon,jgn g tempat yg dh tau byk pengganas...x psl2 honeymoon jd ekspedisi mencari plak...

p/s:kpd korang yg nk g tgk,g la tgk dgn kawan pompuan & wanita je...kalo ade laki yg sukarela nk ikut,ok je..korang jgn paksa sbb aku tdengar cite sorang awek ni,pakwe dia tdo je mse tgk cite ni...buang duit & masa je...