Monday, April 25, 2011

kerana sekeping pizza...

kerana sekeping pizza yg tidaklah se'marveles' mana,aku & sepupu

1)menjadi minah rempit di mlm hari
2)blagak ala2 detektif yg mengejar suspek
3)hampir2 terjatuh dr motor

minggu ni minggu terakhir aku menyewa kt cni...minggu terakhir juga bg menjd jiran k.yah & housemate kpd pa'ah....pasni pindah g sewa tempat lain...harapnya tempat baru lebih tenang dr yg d cni..

ok..sbb dh nk pindah,kitorg decide mkn luar je spjg minggu ni..periuk belanga sume dh bungkus,tambahan pula kitorg ni mmg tersangat "rajin" nk msk....so mlm ni aku,paah & k.yah decide nk mkn pizza...blik keje,trus online order pizza...

dh siap order,trus siap2 nk g amek pizza...memandangkan kitorg ni br dok kt area ni 6 bln,so x bape nk pasti kt mane pizza hut tu....merayau la aku & k.yah bersama LC beliau dkt2 area yg ktorg agak2 wujudnya pizza hut tsebut...sdg sibuk kitorg meliarkan mata masing2 yg rabun,aku ternmpk satu makhluk Tuhan seumpama mat rempit....sepantas kilat aku jerit,"ikut dia!",sambil menunjukkan jari ke arah makhluk tersebut....(ada gaya detektif yg aku sebut kt atas td x?hehe)

setibanya d 1 selekoh,kitorg dkt2 nk jatuh pabila LC gagal dikawal....dh le laju mengejar suspek,mata rabun,jalan basah....mcm mane x ilang kawalan...sebaik saja kitrg menarik nafas lega sbb x sempat jatuh,tgk2 suspek bjaya melarikan diri...kitorg pon meneruskan perjalanan dgn menuju ke jalan yg lurus...akhirnya jumpa jugak pizza hut tersebut...

sekian berita utk hari ini....

p/s:agak2 sapa makhluk Tuhan yg dijadikan suspek tu?

Wednesday, April 20, 2011

kasut oo kasut...

aku kene beli kasut lg??oh tidakkk...masuk ni,dh bape kali ntah kasut yg baru dibeli jahanam...time study dlu,aku mmg gile beli kasut...tp mase tu,x de plak kasut2 tu nk putus or rosak sampai rak kasut pon penuh...kasut baru letak atas kasut lama...tp skrg,jgn kate penuh rak kasut,rak kasut pon x de sbb kasut pon sepasang je...pastu,asek rosak je,putus la,lekang la...hey aku x de duit PTPTN dh skrg ni,nk soping2 kasut sume..kalo nk soping pon,mst x de yg berkenan or x de saiz..huh...so, tolongla paham wahai kasut...jgn la merosakkan diri anda...

saya sayang kasut2 saya


Thursday, April 14, 2011

april fool atau fool april??

bermulanya hari pertama di bln april 2011,aku x pernah rasa excited nk g keje...bkn sbb kne april fool,tp mungkin sbb fool april..huhu
segala macam benda nk masuk dlm kotak fikiran,masuk tanpa izin plak tu....serabut sungguh....

nak amek lesen memandu
nak kena pindah rumah
nak setel hutang tertunggak
nak kena ajar org baru serentak dgn blaja tugas baru
nak jaga ati orang
nak jaga ati sendiri
bajet yg sentiasa lari pecut(overbudget)


bile tulis,mcm cket je masalahnyer,tp bile kne pkir,aku rase mcm nk tdo je lame2...dh x larat tdo,br bgun pkir blik....