Thursday, December 15, 2011

dahi saya tak licin ok...

lelaki yang "gatal" selalu dikaitkan dengan "perempuan berdahi licin"...
maka, aku tidak perlu bersusah hati atau berwaspada dengan lelaki tersebut....
sebab dahi aku tak licin,banyak parut jerawat...HAHAHAHA...
tetapi malangnya,apa yang berlaku sekarang membuatkan aku rasa nak tukar tanggapan tu kepada
"kalo dah gatal tu,gatal jugak..x kira dahi dah aih~!"

Wednesday, December 14, 2011

adegan bujang lapok versi hidup aku

walaupun aku tinggal kat flat, tapi aku rasa macam tinggal kat rumah ala2 citer p.ramlee je...cite bujang lapok...
hari cuti je meriah dengan riuh rendah suara budak2 main...bila pagi sume senyap sunyi sebab sume g keje..
bila pakat2 dh balik keje,riuh dgn bunyi orang memasak...tumbuk sambal la,goreng ikan la...
nasib baik masak di dapur masing2,tak payah nk pinjam dapur cik normah...hehehe..

kadang-kadang ada gak kes bergado pakwe makwe,dh macam adegan kuswadinata kena serang dengan bini pertama...
adegan salah bilik pon ade mcm pakcik kiut yg "demok" tu..tapi kt umah aku ni,salah umah tapi yg bes
kebetulan org yg dicari mempunyai nama yg sama iaitu "Mira"...tkejut beruk aku hari tu....

tapi sampai bila nak tinggal sini??

Wednesday, November 30, 2011

harta benda

bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian....sekarang dh senang sket..
mana yg x dapat lg tu,nk mintak sebagai hantaran boleh??

Thursday, November 24, 2011

Thursday, November 10, 2011

Tentang Dhia 2

raffi...malang nasibmu.....bertepuk sebelah tangan....walaupun bertahun dipendam dan berusaha
untuk terima hakikat,tapi ianya amat sukar....meskipun kamu tahu yang dia telah bahagia dengan yang lain,
tapi kamu masih berharap untuk bersamanya....

Wednesday, November 9, 2011

Tentang Dhia

aku suka tengok cerita yang bermula dengan perkenalan dua kanak-kanak dan berakhir dengan kebahagiaan bila dorang dewasa.

Thursday, October 6, 2011

kenapa perlu gaduh adik-beradik??

melihat kpd persekitaran aku skrg,ramai yg bgaduh adik-beradik..benda ni yg buat aku tertanya2 kenapa jadi mcm tu...bukan setakat dalam kalangan keluarga mak ayah aku je,tapi keluarga makcik2 dan akak2 kt opis pun sama...
yang aku musykil tu,masa semua kecil2 dulu,mesti kita sayang adik beradik kita..kalo gaduh2 pon mungkin gaduh2 manja...dan yang pastinya kita mesti marah dan akan pertahankan adik beradik kita kalo ada orang luar yg ganggu adik beradik kita...
tapi kenapa bila semua dah berkahwin dan bkeluarga dan umur pon meningkat,semua tak berpuas hati dengan yang lain..sungguh aku pelik...
sekarang,aku dan adik2 aku sgt akrab..mungkin sebab mak aku tak pernah nak melebih2kan mana2 anak dia...susah sama2,senang pun sama2...paling aku ingat,masa adik aku tadika,setiap kali dia balik sekolah,dia akan singgah kedai runcit..yg besnya,apa dia beli utk dia,dia akan beli utk aku....
dan aku harap sgt,hubungan aku dan adik2 akan terus macam ni sampai bila2 walaupun kitorang dah berkeluarga satu hari nanti..

Thursday, September 15, 2011

motif yang tak berapa logik

dulu sorang kawan aku ni buat pengakuan yg dia nk sgt belaja kt USM sbb Jambatan Pulau Pinang....

sekarang aku lak rasa tanak tukar tempat keje sbb ada bos Jepun...x tau kenapa,aku obses dgn apa jua yg bkaitan dgn Jepun....

Tuesday, September 13, 2011

Ahmad Redza + Nur Hazwani = Ahmad Redzwan Aiman

jam 10:46 malam waktu jepun, 11 september 2011, 13 syawal 1432...

lahirlah seorang putera bernama Ahmad Redzwan Aiman....baby kecik ni anak kpd kwn aku...mcm x caya dh jadi auntie Mira...rase excited sgt2 sbb ni kali pertama menyambut kelahiran yg ditunggu2....Puan Hazwani ni kawan satu matrik tapinyer menjadi rapat masa di USM....sebelum ni ada je kawan2 sekolah & kenalan yg sebaya dapat baby..tapi x se"excited" tunggu baby wani atas dasar keakraban hubungan kawan tu...hehehehe

Cik Mira & auntie2 lain Gero2Anne & Iejan x sabar nk tngu Ahmad Redzwan Aiman,umi & abi balik Malaysia...

kisah pagi tadi

seperti hari bekerja biasa,aku keluar menunggu transport utk ke tempat keje..sampai kt tempat menunggu,bermulalah rutin harian aku..tgk keadaan sekeliling yg hampir tidak berubah dari hari ke hari..ada cik adik yg tngu transport sama mcm aku,ada pakcik yg bc suratkhabar,keta lalu lalang....

bg mhilangkan rasa seksa menunggu sbb penantian kan satu penyeksaan, aku pon usha2 la keta2 yg lalu lalang....wah sempoinyer honda jazz,geramnyer tgk kelisa, smart jugak myvi lg best ni,eh2 keta jenis ape tu?

tiba2 datang satu camry berhenti dkt ngan tempat menunggu aku....dlm hati,"wow~!camry laa"...sambil mata mencari2 kelibat gadis India sbb driver camry tu India..(yakin je dgn penglihatan aku padahal x pki spek)..x de la plak gadis India...tiba2 driver camry tu hon..aku tgk dgn pandangan yg kabur,pastu tgk blik ke jalan raya...mana la driver van kilang aku ni....

tiba2 lagi,driver camry tu hon sekali lagi....cik adik yg masih menunggu tu plak dh lambai2 tgk kt aku...aku tgk cik adik tu pastu tgk driver camry..lorh driver van kilang aku la..hahaha...

sgt tak sangka si driver tu nk bw camry hari ni...so aku pon buat bodo je,dh le mata pon tak nmpk kan....buat malu ke cik adik tu je..driver sdri pon x knl..salu naik van,aku duduk belakang,hari ni rasa mcm nk dok belakang gak,bajet jd bos..haha..tapi ku sedar siapa diri ini..kang x pasal2 driver tu halau aku turun..he3

Friday, July 22, 2011

22 Julai 2011...1 sejarah

alhamdulillah...percubaan kedua membuahkan hasil..ha2...

sgt x sangka dpt pegawai JPJ yg sama..ada jodoh dengan pegawai JPJ kah?hahaha..aku suke..aku suke..rase nk lompat2 ni..

percubaan pertama dlu aku berjaya bersiar2 dengan pegawai JPJ tu tapi hari ni,aku lak bw dia bersiar2..

kepada encik JPJ yg muka ketat tapi macho...dlu u kasi i kandas,hari ni u kasi i lulus..hari ni i krg nebes,u x nk on radio plak kan..dlu i cuak tahap x ingat,u suke2 on radio....pe2 pon,terima kasih yer....nanti kite jumpa tepi2 jalan plak ek...

hahahahaha...

hati riang,oh sungguh indah..saat ku lihatmu, kau buat muka ketat.......

Wednesday, June 29, 2011

"clever~!"

setelah sekian lama x dengar pujian mcm ni,akhirnyer hari ini dlm sejarah...mase 5-minute meeting pg td,senior manager aku kononnya nk share 1 knowledge..selalu 5-minute meeting bknnyer update psl company sgt,salu sembang2 & sesi "do yo know......"

so pg td,bos aku ni pon tny la mcm mane nk ilangkan gam bekas tanda harga kt barang2 yg kite beli...salu aku diam je dlm meeting,tp arini terlajak mulut,tkeluar la pkataan,"use the eraser"....dan sgt paling membahagiakan bile bos tu kate"clever"....aku suke3...hahaha...ramai jugak yg x tau rupenyer,sume tny aku,"since when do you know about that"...actly,aku pon x ingt bile,ingt nk jwb "sejak azali lg",tp confirm dorang x phm....haha..nti x psl kna explain "azali" tu ape plak..haish~

lepas kes pg td,asal ade soalan pelik2 je,sume nk tny aku...ingt aku kamus bergerak ke ape?ceh~!

anyway,thanks Ms. TSQ....esok u punyer las day...sedih2~!

Monday, June 27, 2011

monday blues~k-pop~F4

esok isnin so esok keje..jadinya aku rancang nk belek balik majalah lama2 cari rencana psl cara2 mengelakkan monday blues...
search guna google,benda lain plak yang aku buat..blogwalking..tapi x jumpa plak cara2 nk elak monday blues..malam ni entri blog psl k-pop malaysia menjadi tarikan...
actly dh lama aku tau psl dorang ni,member pon ade tulis entri psl dorang tapi aku x puas hati selagi x tgk sdiri...so pencarian aku pon beralih ke topik k-pop malaysia...
dh jmpe kt youtube pasal 2 grup ni,aku pon biar le vid tu loading dlu,maklum le brokband dh overlimit..LEMBAP....x sampai seminit loading,aku try tgk vid2 tu...then trus "close"..
click MyVideo cari video SUJU...baru puas hati tgk..

p/s:sekarang ngah angau ngn Gu Jun Pyo(aku ketinggalan)...sapa kasi aku pinjam cd boys over flowers ni?nti domyouji marah~!

ini gambar Google punyer

Sunday, June 19, 2011

kisah L yang malu2 utk muncul....

JPJ Kulim...

Nombor satu dua enam lapan, kaunter 5...

berjalan la seorang gadis menuju ke kaunter 5..

setibanya di kaunter,

akak kaunter 5: nak buat L dekat kaunter 8...

si gadis:oh...terima kasih...

lalu si gadis pon menuju ke kaunter 8...tiba2 nampak akak kaunter 8 lambai2 tangan suruh masuk dalam ofis..
si gadis pon berkata dalam hati,"penat je tunggu giliran,urusan kaunter 8 tak payah amik nombor",apabila ternampak notis di kaunter 8...


akak kaunter 8: ni buat kat mana ni?

si gadis: hah??(x paham)

akak kaunter 8: dulu buat L kat mana?

si gadis: dulu buat kat penang..

akak kaunter 8: kenapa x buat kat penang?

si gadis: JPJ penang tutup hari Ahad...

akak kaunter 8: L tak boleh buat kat sini...kena buat dekat penang jugak...kalau P boleh laa..

si gadis: tak pe lah...terima kasih..

itu dialog sopan antara si gadis & akak kaunter JPJ yang malu2 ayam utk memaniskan wajahnya...ye la..hari pertama keje setelah cuti dua hari..paham2 je la...
tapi,dalam hati si gadis yang tak terluah adalah seperti berikut:
"penat je aku bangun pagi2,hari ahad pulak tu...merempit dengan sepupu dari Perda ke Kulim...dengan harapan dapat L hari ni & leh
 teruskan belaja next weekend, lastly semuanya hancus musnah".

sekarang si gadis terpaksa menempuh 1 lagi dugaan & berfikir cara2 untuk berurusan dgn JPJ penang pulak.

nampak macam mudah,amik cuti terus pegi jpj,then setel...tapi bagi si gadis ia adalah salah satu dugaan yang mencabar..sbb ape?hanya dia yg tahu....

Sunday, June 12, 2011

setahun menghilangkan fobia....

dkt setahun lebih rupenye aku meninggalkan stereng kereta..dan ptg td,dpt pegang blik..nebes still ade,tp arini x gelabah n penat sgt mcm mula2 dlu....lgpon dpt blaja ngn cikgu yg bes & klakar...klaka2 dorang pon puas gak aku kne perli td...huhu..dh setahun,br nk blaja blik...actly,byk sebab musababnya....biar yg tau je la tau...

nk wat cmne,percubaan pertama dulu bkn rezeki aku...duit habis lesen x de..tapi x pe,pastikan percubaan kedua  ni menjadi...betul la org kate,gagal skali bkn gagal selamanya...bile buat silap,baru kite tersedar....tp perkataan "kandas" tu mmg "sesuatu" la bg aku...huhuhu

Mengapa Selalu Fikir Tentang Cinta dan Hati?

Mengapa Selalu Fikir Tentang Cinta dan Hati? | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Wednesday, May 25, 2011

nasiku hangit~!

klakor plak tajuk entry ni..tp x pe la..itu hakikat..

sambil menaip ni sambil aku dok pkir cmne nk ilangkan bau hangit 1 rumah ni.....nasib baik dok sorang2,kalo x kompom kene gelak..

actly,aku nk try msk nasi gna guna dapur gas..cooker mmg ade tp aku mls nk basuh periuk...hohoho..so mcm biasa sbg seorang wanita yg moden(perasan),aku pon search la cara nk msk nasi guna dapur gas..x sangka ada org tulis blog gtau cara nk msk nasi guna dapur gas..haha..btul la,skrg ni org kate ape..maklumat di hujung jari...haa ye la kot kan... sbb kalo nk msk pa pe aku search je resepi..so wanita2 semua,x yah riso kalo x pandai msk,yg penting ko knl periuk belanga & ade laptop plus internet je...hahaha

aku rase nasi tu hangit sbb aku ade rase blagak kot mase basuh beras td..haha..bkn belagak ape,aku bangga sbb hidup zaman teknologi canggih ni,sumenye senang...sampai nk masak nasi pon ade kt internet....so padan la muka aku dapat nasi hangit..pengajaran di sini adalah ade ilmu tapi x de pengalaman,tiada guna jugak..hoho

lastly,aku mengalah...kne basuh periuk,kne basuh beras blik semula,kne tunggu rice cooker...rumah bau hangit....naseb ko la mira...

ok..nasik dh masak....kite makan dulu...

Friday, May 20, 2011

Nur Kasih the Movie..meruntun jiwa

"selagi abang masih hidup,abang akan sentiasa ada di sisi nur..itu janji abang pada adam"

GoogleImage


x sangka dpt tgk nurkasih semalam...hari pertama tayangan kot...salu tgk muvie mst yg dh bkurun....

spt yg sume dh tau,kisahnyer psl aidil,adam&nuramina la....kisah hidup dorang yg penuh dugaan...selama 1jam setengah cite tu,hati aku terharu je & kadang2 mcm nk tercabut mase scene2 cemas....paling byk babak yg meruntun jiwa & menyayat hati....ni part2 yg terkesan kt hati aku la..

part 1 masa aidil nk simpan baju dlm almari,dia tkenang arwah aliya...sgt kesian..

part 2 adam berdoa kt pdg pasir pas tren terbakar...."Kau ambil la semuanya kecuali Nuramina"....lps abeh je doa adam,terus terdengar Nur panggil adam...terharu dgn doa adam...

part 3 aidil kena belasah dgn bdk jahat & student aidil yg cuba nk tolong kena pukul ngn paip besi...mati kot...ngeri gile..

part 4 aidil ternampak layang2 merah & terbayang saat aliya nk meninggal..

part 5 adam & nur terpisah sbb adam g cari cincin kawen dorang kt tren tbakor tu...jenuh si nur g mencari adam plak...mase ni dtg la aidil si penyelamat dtg cr adam skali..

boleh kata sume part dlm cite ni la terkesan kt aku...haha...
otw nk blik,aku & ckin wt la ulasan psl cite ni...kitorg kan pengkritik filem yg x bertauliah..hehehe...korang pon same kan...

aku>>x bape puas hati psl keadaan nuramina di usia emas...knapa dia mcm ilang ingatan & ssh nk knl org....x de plak moment yg crita mcm mane dia bley jd mcm tu..tapi bes sbb dia knl anak dia...sbb anak dia zain..hoho....

kalo aku di tempat nur tu,mst aku ckp kt adam mcm ni,"cincin boleh beli baru,awk x leh beli kt mane2 pon"....hehehe

knapa watak adam mase usia emas bkn pelakon yg kite knl...mungkin mase dorang tua,boleh olah cket cite jd happy ending..penat la sdih2 ni..

moral of the story:kalo nk honeymoon,jgn g tempat yg dh tau byk pengganas...x psl2 honeymoon jd ekspedisi mencari plak...

p/s:kpd korang yg nk g tgk,g la tgk dgn kawan pompuan & wanita je...kalo ade laki yg sukarela nk ikut,ok je..korang jgn paksa sbb aku tdengar cite sorang awek ni,pakwe dia tdo je mse tgk cite ni...buang duit & masa je...

Monday, April 25, 2011

kerana sekeping pizza...

kerana sekeping pizza yg tidaklah se'marveles' mana,aku & sepupu

1)menjadi minah rempit di mlm hari
2)blagak ala2 detektif yg mengejar suspek
3)hampir2 terjatuh dr motor

minggu ni minggu terakhir aku menyewa kt cni...minggu terakhir juga bg menjd jiran k.yah & housemate kpd pa'ah....pasni pindah g sewa tempat lain...harapnya tempat baru lebih tenang dr yg d cni..

ok..sbb dh nk pindah,kitorg decide mkn luar je spjg minggu ni..periuk belanga sume dh bungkus,tambahan pula kitorg ni mmg tersangat "rajin" nk msk....so mlm ni aku,paah & k.yah decide nk mkn pizza...blik keje,trus online order pizza...

dh siap order,trus siap2 nk g amek pizza...memandangkan kitorg ni br dok kt area ni 6 bln,so x bape nk pasti kt mane pizza hut tu....merayau la aku & k.yah bersama LC beliau dkt2 area yg ktorg agak2 wujudnya pizza hut tsebut...sdg sibuk kitorg meliarkan mata masing2 yg rabun,aku ternmpk satu makhluk Tuhan seumpama mat rempit....sepantas kilat aku jerit,"ikut dia!",sambil menunjukkan jari ke arah makhluk tersebut....(ada gaya detektif yg aku sebut kt atas td x?hehe)

setibanya d 1 selekoh,kitorg dkt2 nk jatuh pabila LC gagal dikawal....dh le laju mengejar suspek,mata rabun,jalan basah....mcm mane x ilang kawalan...sebaik saja kitrg menarik nafas lega sbb x sempat jatuh,tgk2 suspek bjaya melarikan diri...kitorg pon meneruskan perjalanan dgn menuju ke jalan yg lurus...akhirnya jumpa jugak pizza hut tersebut...

sekian berita utk hari ini....

p/s:agak2 sapa makhluk Tuhan yg dijadikan suspek tu?

Wednesday, April 20, 2011

kasut oo kasut...

aku kene beli kasut lg??oh tidakkk...masuk ni,dh bape kali ntah kasut yg baru dibeli jahanam...time study dlu,aku mmg gile beli kasut...tp mase tu,x de plak kasut2 tu nk putus or rosak sampai rak kasut pon penuh...kasut baru letak atas kasut lama...tp skrg,jgn kate penuh rak kasut,rak kasut pon x de sbb kasut pon sepasang je...pastu,asek rosak je,putus la,lekang la...hey aku x de duit PTPTN dh skrg ni,nk soping2 kasut sume..kalo nk soping pon,mst x de yg berkenan or x de saiz..huh...so, tolongla paham wahai kasut...jgn la merosakkan diri anda...

saya sayang kasut2 saya


Thursday, April 14, 2011

april fool atau fool april??

bermulanya hari pertama di bln april 2011,aku x pernah rasa excited nk g keje...bkn sbb kne april fool,tp mungkin sbb fool april..huhu
segala macam benda nk masuk dlm kotak fikiran,masuk tanpa izin plak tu....serabut sungguh....

nak amek lesen memandu
nak kena pindah rumah
nak setel hutang tertunggak
nak kena ajar org baru serentak dgn blaja tugas baru
nak jaga ati orang
nak jaga ati sendiri
bajet yg sentiasa lari pecut(overbudget)


bile tulis,mcm cket je masalahnyer,tp bile kne pkir,aku rase mcm nk tdo je lame2...dh x larat tdo,br bgun pkir blik....

Sunday, March 27, 2011

me & sunday~!

mungkin aku cemburu,iri hati,mungkin juga menyampah..but who care?lonely,alone,bored....

really need
#1>a lovely lady called "Mak"...aku ingin pulang..hukhukhuk

 #2>a friend named Hidayah a.k.a mak makan...



#3> a TV which got ASTRO

GoogleImage

Saturday, March 26, 2011

Khalifah-Mira



layan lagu ni pabila terasa nk perasan & syok sendiri...hehehe

Saturday, March 19, 2011

say NO to depression=Thankful

mlm ni dok sorang2 setelah hampir 3 4 bln x berseorangan...jdnyer,mulut harus ditutup,diam tanpa kata2..kalo x,dikata gila lak ckp sorang2 kan..bile mulut ttp,tapi masih mahu bercerita,kite cite scara bertulis..hoho

mcm biasa bile dh connected,terus klik cometbird,then log in fb...topik hangat di fb aku semenjak dua menjak ni adalah bab nikah kawin ataupon bab hidup bkeluarga...mane yg dh kawen thn lps,tgh mghitung hari nk bgelar ibu...yg dh btunang mhitung hari nk jd wife...yg baru kawen,pakat upload gmbr kawen...sgt bahagia bc kisah kwn2 tu semua...ade gak yg dh bkerjaya,dh miliki aset2 sendiri..

bile bc kisah dorang,mmg gumbira..bahagia je rase...tapi sbg manusia biasa,kite mmg suka banding antara satu sama lain..so,bila dh 'compare' kisah2 bahagia kwn2 ngn diri sdri.....huhuhuhu....jeles,sedih,kecewa....

then,cpt2 pujuk diri...Allah Maha Mengetahui...Dia lebih tau mana yg baik & buruk utk kite..mungkin ade benda kite dpt,org lain x dpt...mane yg org dpt,mungkin kite akan dpt,cuma berbeza masa je...

Monday, March 7, 2011

barbie ke barebie?

pipah: ipah p joging pakai kasut barebie...tapi la ni kasut tu dh ketat..kaki ipah dh besar...

along: pipah,barebie tu ape?

pipah: barebie tu siput....siput yg sedut tu....

along:kahkahkahkah~!!

Sunday, February 27, 2011

karma~episod "aku dah sapu tau"...

pengajaran buat dri sendiri..jgn ckp org,kan dh pdn muka...hahaha

di satu petang x lama dahulu...smpi jer umah setelah bkerja seharian,letak beg trus menuju ke dapur...sape??aku la...buka tdung saji,senduk nasi & lauk pauk,trus menuju ke ruang tamu semula mghadap tv cite "cinta dan anugerah" yg x sudah2 citenyer...belum pon masuk suapan pertama ke mulut,

cik sikin: weh,aku dh sapu tau..{beliau berpesan supaya tidak mengotorkan karpet...aritu turn beliau mengemas umah sbb cuti keje}

aku: baru mngemas cket,dh blagak ek...{tanpa niat menghina & sbgnya}


petang hari ini....hari cuti,hari mengemas rumah...dok sorang2,sikin keje,paah keluar bsiar2...jadinye aku pon masak,basuh baju,sidai baju,mop lantai,sapu sampah,buang sampah,bakar sampah...haha..ayat nk tunjuk rajin..

time sikin blik keje,dh ade teh tarik terhidang di ruang tamu...beliau buka kasut,buka stokin,letak beg & terus menghadap teh tarik..tatkala menuang air tsebut,tertumpah la sedikit di atas karpet yg telah disapu oleh sape?oleh aku....berlaku la ulang tayang...

aku: weh,aku dh sapu tau...dh mop jugak..{dgn niat mbalas dendam}

sikin: ye la...kain buruk mane??

aku:hahaha...{gelak jahat+seronok+puas hati}

malam ni,beberapa minit yg lalu....tgh syok2 layan fesbuk sorang2,tibe2 tertepis sesuatu & rase sejuk...wohoho..AIR TUMPAH di atas karpet yg disapu oleh sape?oleh aku...padan muka aku...seb bek sikin dh tdo...



Saturday, February 12, 2011

sy suke memalukan diri sendiri~~!!

semenjak dua menjak hidup bdikari (50% je kot) ni, rase byk benda yg berlaku..yg hepi,yg sedih,yg sayu pilu & mcm2 lg..yg paling "x leh pegi,der" adalah kejadian memalukan diri sendiri...

bgn2 tdo pg td,terus rase lapar...nk buat sarapan,ape benda pon xde...yg ade beras ngn udang basah..biskut2 sume dh x selera nk mkn kot...nk msk nasi,pg sgt lg kot...so pa'ah, housemate merangkap sepupu aku pon ajak g kedai kt blkg umah..nk buat sandwich la katenyer...dlm otak aku dh tbayang keseronokan perut aku menerima sandwich sbg habuan..hehe

so,kitorg pon siap2 ala kadar(cuci muka je pon)...actly,aku ni x gemor g kedai2 runcit ni,lg suke g beli barang kt tesco & yg sewaktu dgnnya...bkn  blagak or ape,mungkin x biasa & x reti nk beramah mesra dgn pemilik kedai..he3...tapi pg ni,aku pon pegi la jugak dgn pa'ah...

smpi je kedai,mata masing2 meliar cr roti Gardenia,tapi hampa..x de pon roti...jln dpn cket lg,aku nmpk ikan bilis....tringat nk buat ns goreng, nasi mlm td ade cket lg...
tag kt kedai tu x se'meriah' tag aku ni...hehe


nmpk je tag mcm kt atas tu,aku pon dgn konfidennyer bkata,"dik,bg ikan bilis ni setengah kilo"...si adik kedai tu pon tanpa byk btanya amek plastik...smentara tngu adik tu,aku pon meninjau la keadaan sekeliling kedai,tgk2 ape yg ptot dibeli bg mngabehkan duit...tibe2 mak si adik kedai td dtg...

mak si adik: dik,nk ikan bilis bape td?

aku: setengah kilo,500gram>>>>masih konfiden...

mak si adik: 500 gram 15 hengget yer...

aku(dlm hati): ape mahey(mahal) benor ikan bilisnyer...dh le ade duit syiling je dlm purse ni..aku tgk td singgit lebih je kot...

aku pon tgk la lg skali kt tag tu bile tsedar ade perselisihan faham di kala itu...
pastu...

aku:eh 50gram bkn 500 gram..kompius plak....hehehe>>>buat2 selamba sedangkan aku rase cam nk lari blik je time tu...


bongoknye la haii..dh lame tinggal alam ilimiah ni,jd cmtu la..conversion kilogram dgn gram pon "fail"...kan bagus kalo ckp 50gram je td..ngape tkeluar "setengah kilo"...
mmg padan la dgn muka aku....nmpk sgt x biasa g kedai or pasar,asek g soping jer...mintak2 la mak si adik tu hilang ingatan psl kejadian memalukan diri sdri aku tu...mcm mane mau kawen ni...adoyaiiii....

Tuesday, February 8, 2011

hipokrasi di opis!

Google Image
Me: Sis S,tengok *Cik T suka tiru Me...hari2 pakai tudung same kaler ngn Me..

*Cik T buat2 x dgr or mmg x dgr..

Sis S:Kan dia kata hg menantu dia..harusla sejiwa...tudung pon same kaler..
*Cik T:hg nk jd menantu aku,Me?

Me:TAKMAU!!

Sis S:eh Me,hg pggil *Cik T,makcik ek?mentang2 la kazen hg pggil dia makcik,hg pon pggil makcik gak ke?

Me (mulut):eh mana ade..Me panggil Cik la bkn makcik....
Me(hati):makcik la....x kan nk pggil kak jugak kot..sah2 mak ayah aku lg muda dr dia...hohoho 

Sis S:oo Cik ke,ingt makcik.....terus diam x de bahan nk kenakan Me lg...

*Cik T tersenyum...mungkin bangga atau hanya dia yg tau...hoho



sbnrnyer *Cik T=Makcik T....kohkohkoh

Friday, January 28, 2011

dulu...sekarang...

dulu...afnan


sekarang....amar

 dulu...mira & nan



 sekarang...pipah & amar...


sama tapi tak serupa..yg paling ketara rambut mira lurus x kenteng cam pipah...hehehe

"abangnan kata rambut pipah rambut megi"

Friday, January 7, 2011

M.A.E.R.D

aritu ko ajak aku keluar jalan2..ko pakai smart la jugak..t-shirt bkolar,kirenyer menepati ciri2 gaya lelaki idaman aku jugak la...ko ajak 2 org kawan ko..sorang tu kawan aku jugak...aku pon ajak sorang bes fren aku...so kite sume 5 org...tapi aku x tau ke mana kite semua nk pegi..ko bwk bag pack,dorang plak ade yg bw tikar,ade yg bw khemah...mcm nk g camping je...tapi aku x kesah pon nk g mane or bwk ape asalkan aku dpt jln2 ngn ko...hehehehe

mase jln2 ngn ko tu,aku pelik gak..asal ko diam jer..x kan malu kot,ke tekejut tgk rupe aku skrg...aku tau la aku x cun tapi ko pon x de la ensem mane..hoho...ko diam aku pon diam..sume org diam..tapi jln tetap jln...ade ketika tu sampai kt area umah aku..eh??pelik gak ek...las2 kite sume sampai kt 1 apartmen..apartmen tu same cam apartmen yg aku & waruister g bercuti kt BF...eh??pelik lagi...camping dlm apartmen ker?

pastu korang pon masuk rumah no ##1..aku pon masuk la umah no ##2...blm pon sempat aku nk beristirehat tibe dgr 1 bunyi yg x best....buzzzzzz....alarm phone bunyik.......ceh...aku mimpi rupenyer...



btol la mimpi mainan tido tp ckp utk aku hepi sehari dua keesokannyer...hehehe.