Monday, October 18, 2010

1st day - yurushikuonegaishimasu~!

1st day bkerja...x de pa pe yg interesting..sgt byk nk kena tau,& sgt takut bile mmikirkan akak yg ajar aku skrg akan pindh g department lain awl bln dpn...cukup ke 2 weeks utk blaja segala benda alah tu..huhu...riso2..

tp ape yg menarik minat & buat aku teruja adalah seorang jejaka jepun..hehehe...sgt excited smpi tckp jepun ngn dia..oh tp aku x reti ckp bahasa jepon pon..jus praktik dialog2 filem jepon yg aku tgk..hahaha...kalo salah pon aku ckp td,aku x riso sgt sbb dia je phm....kan bes kalo aku sempat bguru ngn Anne dlu..boley la aku bodek bos Jepon tu skrg..hohoho...

Sunday, October 17, 2010

dunia baru amirah

oh ni 1st time tulis pasal keadaan semasa..slalunyer shout kt fb or twitter je....jumaat lepas dh masuk umah sewa dkt seberang jaya...rase cm bes je dpt dok umah sdri wpon sume barang2 & perabot disedekahkan oleh mak2 sedara..hehehe..pd asalnyer mmg kne dok sorang2 & aku sgt la x kesah..aku suke dok sorang2...tapi kdg2 kne la ade kwn gak...
tp skrg ni mak2 sdara sume sukarela nk dtg teman,sepupu sume....bahagia je rase..
esok,dh mula keje..wpon keje tu x setaraf dgn degree bg sesetengah org, tp aku x kesah...mmg nk blaja dr bwh...biar la lmbat,asalkan ade hasilnya....hidup aku x sama ngn org lain,so org lain pon x de hak nk compare idup aku ngn sape2 pon kan...

nk g tgk melodi,so cukup stakat ni dulu...jaa..

Wednesday, October 13, 2010

pipah marah ciknah??

ciknah: ni sapa buat semak ni?ipah,kemas cepat...satgi cikmat blik marah kt ipah...
pipah: x mau kemas..ingat ipah takut kt cikmat?ipah x takut pon kt cikmat...
ciknah: ipah x mau kemas,satgi cikmat marah kt ciknah....pastu ciknah mati...kalo ciknah mati,ipah & amar nk dok ngn sapa?
pipah: kena marah bkn leh mati pon...meh ipah marah kt ciknah....amboiiihhh~!..tengok,ciknah x mati pon...
ciknah trus speechless,confused samada nk gelak atau nk marah...

sekadar gambar hiasan
moral: para pengasuh haruslah mencari alasan yg rasional..budak zaman skrg x sama mcm budak dolu2 kala....

cikmat & ciknah adalah panggilan pipah & amar kpd ayah & mak sy...

Tuesday, October 12, 2010

buang la peti ais ni,dh buruk...

pg ni nk cite psl pipah lg...ade satu hari tu,mak aku ubah la susunan perabot & bunga2 kt umah aku ni...mak aku mmg jenis cmtu...ade je benda dia nk ubah..dia kate boring tgk benda yg same..aku phm la,nk wt umah jd baru x leh,so nmpk mcm baru pon ok la kan..si pipah ni plak,cm aku cite dlu,kuat sgt ingatan dia...bile dia dtg umah aku tgk susunan dh lain,dia pon tgur...

pipah: ciknah,mana bunga yg ada kat sini...(smbil tunjuk ruang sblh peti sejuk)
ciknah: bunga tu dh buruk,ciknah dh buang...(mjawab dgn sng ati tanpa mduga dialog strusnye dr pipah)
pipah: ni peti ais ni pon dh buruk,awat x buang?

"good"
hahaha..mmg x dinafikan..peti sejuk tu mmg dh buruk,dh karat2...dh lame kot peti sejuk tu..kalo ikut umo,kire dia senior aku la...sejak ari tu,kitorang kalo nk bg alasan pa pe kt si pipah,sgt la berhati2...hg memang "good" la pipah...