Thursday, September 30, 2010

2 notti kids in da house

si adik kenakalan amat teserlah di kala ini
si kakak amat suke menyebok
entry ni dibuat atas dorongan perasaan geram & tekanan terhadap 2 org bdk kt umah ni...ade ke dorang g kunci aku dlm toilet..mula2 ayah aku kena, seb bek mak aku sedar...kalo x kompom ayah aku x muncul kt bilik pengawal tepat kul 1 td..mungkin juga beliau akan dikenakan tindakan tatatertib sbb ponteng keja..hohoho..x dpt aku bygkan bile ayah aku kasi excuse mcm ni, "sy kne kunci dlm toilet tuan,sbb tu sy x dpt dtg lapor dri"...kalo aku la tuan tu,kompom2 aku gelak bdekah2 saat tu jugak..ok,stop melalut....

kalo nk cite kesah bdk 2 org ni,mmg melambak..almaklumle dr kecik smpi besor duduk ngn mak aku...seb bek la dorang datang umah ni ikut opis hour...kalo x, gile la aku sementara menunggu tawaran keje datang...huhu...

aku stop kt cni dlu sbb rase geram tu dh kurang,nanti kite stori2 lg psl bebudak ni...sekadar pengenalan, si kakak bernama pipah budak ketegaq & si adik bernama amar budak melampau...gelaran yg dianugerahkan khas buat mereka dr puan rosnah (mak aku)..he3...oh br teringat..aku bjaya kuar dr toilet tersebot setelah mgoncang pintu sekuat hati<<<hyperbola....sejurus selepas kuar trus update blog ni..he3





.......bersambung di masa yg lain........

Rumahku Jannati episod Negeri di bawah Bayu

Wednesday, September 22, 2010

alkisah tapi @ tetapi....


 t.a.p.i@t.e.t.a.p.i....2 perkataan yg berbeza mbawa maksud yg sama..wah ayat skema giler..bile aku bc blik post2 aku b4 ni,byk kali aku gna pkataan "tapi"....dr situ muncul kenangan antara aku n kawan2 mase blaja dlu...kitorg gantikan "tapi" dgn "err..err"..harap korang pronounce dgn btol....hehe...sbb musabab pkataan "err..err.." digunakan adalah kerana "tapi" itu mbawa impak negatif kt kitorg..contohnyer bile kitorg plan ape2 xtvt,(salunyer xtvt bpoya2) mst x jd kalo salah sorg dr ahli pbincangan menyebut pkataan "tapi"...so bg mengelakkan plan kitorg hancus, ade la yg suggest tuk gna "err..err" sbg ganti iaitu popo(bkn nama sbnr "err..err" nama manja)...dan setiap kali kata ganti itu digunakan,pastinyer pbincangan mjadi huru-hara dgn gelak tawa..oh sungguh aku rindu "moment" tu..

^^^^maafkan ayat aku yg skema di kala ini^^^^


Monday, September 20, 2010

saya budak baru belajar....




actually,blog aku.kamu.mereka ni merupakan sambungan post2 (mcm byk je post,padahal ade 3 je baru) aku kt yahoo blog...mse aku br buat blog kt yahoo tu,aku mls nk decorate blog cntik2 tp bile tgk blog2 yg cntik,tingin la plak..sbnrnyer, tujuan asal nk tulis blog ni just 4 sharing2 cite...almaklum le kawan2 sume dh jauh,dh bz ngn life masing2 pas abeh study ni..skrg ni dh xde sape yg free gile2 nk dgr cite aku...so aku cite la dlm aku.kamu.mereka...mase aku create blog ni semalam,aku pon x tau nape aku.kamu.mereka yg terlintas kt minda tuk dibuat tajuk blog..hehe..maybe aku rase cite2 dlm post2 blog ni berkisarkan tentang aku.kamu.mereka....LENGKAP,SEMUA ADA..hehehe